Page 4 - Minibladet 062024
P. 4

Tryk: Mini-Tryk, 60 86 90 37
Vinterfest på Åastruplund
Åstruplunds Venneforening afholder vinterfest
Onsdag den 28. februar kl. 17.30
Der serveres sild med tilbehør, smørrebrød, kaffe og kage
Musik: Bent Poulsen
Det koster 200 kr. at deltage.
Sidste tilmelding 22. februar.
Tilmelding til Dagcentret 23 34 16 45
Eller Birthe Fyhn 60 96 22 66
Åstruplunds Venner
Generalforsamling
Glejbjerg Sportsforening
torsdag den 29. februar 2024,
kl. 19.00 i Glejbjerg Fritidscenter.
Dagsorden iflg. lovene.
Foreningen opfordrer vore
medlemmer til at møde op
denne aften.
Forældre til vore unge med -
lemmer er hjertelig velkommen.
Glejbjerg Sportsforening
Hovedsponsor
HUSK!
Tilmelding til generalforsamlingen
senest onsdag 7. februar, kl. 12.00
til Rigmor, 22 77 75 81.
Danske Seniorer Glejbjerg
Bankospil!
Åstruplunds Venner afholder bankospil
tirsdag den 13. februar klokken 19
Gevinster er kontanter, og sponsorgaver.
Husk kop
Åstruplunds Venner
Lækre fastelavnsboller med kærnemælk, der både er lette og luftige. Fastelavnsbollerne kan nemt laves som enten åbne eller lukkede, og der er tale om den gode og gammeldags version med creme. Foto: Holger Rørby Madsen, Ma-
densverden.dk.
Ingredienser
• 125 gram kærnemælk
• 50 gram gær
• 30 gram sukker
• 400 gram hvedemel
• 1 teskefuld kardemomme
• 2 æg
• 200 gram smør - blødt
Creme
• 1 portion kagecreme - lav en bagefastt ka-
gecreme
Pensling
• 1 æg
• 1 sjat mælk
Pynt/glasur
• flormelis
• vand
• hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
Vej kærnemælk af i en lille skål sammen med
sukker og smuldr gæren i. Rør det godt ud, så alt sukker og gæren er helt opløst. Lad det stå
på bordet mens du laver kagecremen.
Kagecremen laver du ved at følge linket læng-
ere oppe. Du kan selvfølgelig også bare bruge
et pulverbrev. Lad kagecremen køle lidt af. I en anden skål vejes hvedemel af og blandes
med stødt kardemomme.
Kom kærnemælksblandingen op i skålen til
din røremaskine, og ælt det gradvist sammen med hvedemel, æg og blødt smør. Æltes med
dejkrog i cirka otte minutter indtil dejen er
godt samlet. Til at starte med kan dejen se en
anelse tynd ud, men den bliver god og smidig
efter æltning. Tag dejen ud på en meldrysset bord, hvor den
rulles ud til en rektangel på 50 gange 30 centi-
meter. Deles i 15 lige store kvadrater på 10
gange 10 centimeter. Kom kagecremen i en frysepose, hvor du klip-
per et lille hul i hjørnet. Pres en klump creme ud midt på hver bolle, hvis du vil lave de gam-
meldags og lukkede fastelavnsboller med ka-
gecreme. Vil du lave åbne fastelavnsboller lægges hvert hjørne på hvert stykke dej ind mod midten, hvorefter du let trykker dejen
ned på midten. Kom en klat creme på midten.
De lukkede fastelavnsboller med kærnemælk
lukkes sammen, og uanset hvilken type du har
lavet lægges de på en bageplade med bagepa-
pir. Du kan eventuelt fordele dem på to bage-
plader, så er du sikker på de ikke vokser
sammen under bagningen.
Lad nu dine fastelavnsboller med kærnemælk
hæve i 45 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader over- og under-
varme.
Pisk æg sammen med lidt mælk og pensl fa-
stelavnsbollerne.
Bages cirka 10 minutter, hvorefter de køles lidt
af på en rist.
Rør flormelis sammen med en smule kogende vand, kom glasuren i en frysepose, klip et hul i hjørnet og pynt bollerne. Drys eventuelt med hasselnøddeflager.
Annoncesponsor: Mini-Tryk Annoncesponsor: Mini-Tryk








   1   2   3   4